25. syyskuuta 2011

Madcraft - Lovelock'd EP [+ Jenni Vartiainen Cover!]

Hellurei, tänään haluaisin esitellä teille uuden tuttavuuteni Madcraftin. Nuori helsinkiläinen erittäin energistä ja melodista punkpoppia soittava yhtye julkaisi kesän aikana toisen EPnsä nimeltä Lovelock'd. Hyvin amerikkalaistyylinen punkpop tarttuu erittäin hyvin ja energisyydellään tempaa kuuntelijan mukaansa. Popmaisen tarttuvaa, mutta punkmaisen energistä ja samalla kuitenkin melodista. Toimii! Jokin bändi minulle tulee lievästi musiikista mieleen, mutta en sitten millään saa mieleen, että mikä ihme se on. Ehkä se toinen bändi onkin kokonaan mielikuvitukseni tuotetta, sillä bändin musiikille on jo muodostunut oma erottuva saundinsa.

EPn avausraita on Let Me Breathe, joka antaa koko levylle energisen alkufiiliksen. Kaiken lisäksi se on erittäin tarttuva, sillä olen jo useaan otteeseen huomannut sen soivan päässäni. Biisi on sellainen, joka vie mennessään heti ensikerrasta lähtien. On se sen verran intenssiivinen ja energinen ralli! Ehdoton EPn kohokohta ja oma suosikkini bändn tuotannosta. EP jatkuu samanlaisella energisellä punkmeiningillään vielä Oh No! biisin verran, mutta 2 People 2 Places biisissä meno jo "rauhoittuu" ja enemmän ollaan keskitytty melodiseen puoleen kuin fiilikseen. Erilaisuutensa kuin myös musiikkitaituroinnin esilletuomisen ansiosta biisi on toinen levyn ehdoton kohokohta, jonka ainakin suosittelen tsekkaamaan jollei muuta. Siis Let Me Breathen ohella.

Madcraft on bändinä erittäin positiivinen tuttavuus, josta selvästi huokuu esiin potentiaalisuus. Uskon ja erityisesti toivon bändin ponnistavan vielä pitkälle. Enkä näkisi sille edes mitään estettä. Musiikin ja muutaman youtube-pätkän perusteella bändi vaikuttaa myös oikein hyvältä livebändiltä. Yksi liveveto on esimerkisi tuo coveri Jenni Vartiaisen biisistä Nettiin, joka on suoraan sanottuna eeppinen, mutta myös erittäin hyvä ja piristävä!

EP on energinen ja onnistunut kokonaisuus, jota kelpaa kuunnella kerta toisensa jälkeen kyllästymättä. Markku ehdottomasti tykkää Madcraftista ja suosittelee muitakin tsekkaamaan. Innolla jään odottamaan, mitä tästä bändistä vielä muodostuu ja milloin heistä seuraavan kerran pääsen kuulemaan.

Lovelock'd by MadCraft

1 kommentti:

  1. uijuij<3 kuuntelin tätä bändiä ekan kerran tänään, ku yks kaveri oli linkannu fb:) Aivan ihana(:!

    VastaaPoista