24. elokuuta 2011

Little Scout - Take Your Light [Arvostelu]

Kahden EPn ja armottoman kahden vuoden keikkailun jälkeen australialainen indie-bändi Little Scout on julkaissut 5. elokuuta debyytti pitkäsoittonsa. Bändi on todellakin antanut tämän levyn muhia, sillä siitä on jo 3 vuotta, kun levy astui aussien musiikkimarkkinoille ja vasta tässä kuussa he julkaisivat debyyttialbuminsa. Hiljaa hyvää tulee on oikein osuva sanonta tässäkin kohtaa, nimittäin oikein hyvän albumin he ovat tehneetkin.

Heti albumin avausraidasta In The Airista huomaa, että levyä ollaan todellakin tehty ajatuksella ja siihen on käytetty aikaa. Eikä tämä aika ole mennyt todellakaan hukkaan. Alusta asti levyä kuunnellessani oli mielessäni ajatus, että tässä on selvästi sitä jotain. Alusta asti levy on myös hyvin tunteikas, varsinkin tuo avausraita. Kuunnelkaa kyseisestä biisistä tarkasti kohta 2:20, miten Melissa Tickle herkällä ja sirolla äänellään toistaa And it all comes down to nothing at all” ennenkuin muu bändi tulee mukaan ja biisi pääsee taas valloilleen.


Levyllä on pari selvästi erottuvaa biisiä. Yksi niistä on We Are Walkin Out, joka on suoraan sanottuna aivan ihana. Taisin pikkaisen jo rakastua tähän biisiin ja sen myötä koko Little Scoutiin. Biisi lähtee käyntiin jykevällä bassolinjalla ja hetken kuluttua siihen yhdistyy iloisen virkeä kitaramelodia ja aivan ihana Melissa Tickle. Myönsin jo rakastuneeni tähän biisi, Little Scoutin ja nyt täytyy vielä tunnustaa, että olen tainnut jo rakastua Melissa Tickleenkin. Tämä biisi kannattaa myös kuunnella tarkkaan, sillä tässä Tickle on mielestäni parhaimmillaan.

WE ARE WALKING OUT by LittleScout


Lisäksi biisit The Easiest Way ja Know Your Exit tuovat oman hienon vivahteensa ja vaihtelua levylle. Nimittäin kyseisissä biiseissä kitaristi Patrick Elliot on ottanut laulun haltuunsa. Elliotilla on hyvin mielenkiintoinen ääni hyvin lumoava ja uninen. Tämän tyyppisillä bändeillä voi olla ongelmia sen kanssa, että biisit kuulostava liian samanlaisilta ja mielenkiinto ei pysy yllä koko levyn. En tiedä onko se tarkoituskin, että välillä kuuntelija havahtuu siihen, että biisissä laulaakin Elliot. Joka tapauksessa se pitää mielenkiinnon huomattavasti paremmin yllä.

Mainitsen vielä yhden biisin, joka kannattaa kuunnella, jos koko levy ei kiinnosta. Nimittäin Dead Loss. Dead Loss on muihin biiseihin verrattaessa aurinkoisempi ja popmaisemmin tarttuva kipale. Jossai blogissa oltiin sanottu, että "Dead Loss palauttaa mieleen lapsuuden huolettomat kesät", joka on mielestäni aika osuvasti sanottu.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvän debyyttialbumin on Little Scout tehnyt. Levy pitää alusta alkaen kuuntelijan ottessaan ja samalla sillä on erittäin rentouttava vaikutus. Musiikki ja melodiat ovat erittäin kauniita läpi albumin, eikä tietenkään saa unohtaa Melissa Ticklen aivan ihanaa laulua. En vain kerta kaikkiaan keksi mitään negatiivista sanottavaa tästä levystä. Todellakin suosittelen!

Arvosana:  ★★★★☆
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti