11. elokuuta 2011

The Best Tracks Of Summer 2011 [TOP-10]

Kuten eilen jo vähän lupailin, niin nyt päätin listata tämän kesän aikana julkaistut 10 parasta biisiä. Ja sitten pidemmittä puheitta itse listan kimppuun!

10: Snow Patrol - Called Out In The Dark
Kymmenenneksi parhaaksi ja listani aloittajaksi puntaroin Snow Patrolin Called Out In The Darkin. Hiano biisi, suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan nyt, jos et sitä aiemmin ole tehnyt.
Called Out In The Dark by SnowPatrol

9: Crosses - This Is A Trick
Crosses rankkautui minun listallani 9. Pakko muuten pyytä anteeksi, etten jaksanut kirjoittaa nimeä niin kuin se oikeasti menee. Ristien copypastettaminen vaikutti liian raskaalta. Kuitenkin hieno biisi, Morenho ehdottomasti toimii. Nyt ei ole sellainen olo, että saisi näistä biiseistä mitään selityksiä irti. Huomasin kuitenkin sen luonnostellessani listaa, että kaikki muut biisit paitsi yksi löytyy blogistani, joten sieltä voi lukaista tarkemmat mielipiteeni. Tai siis hypetykseni.


8. Jukka Ruostila & Kaaoksen Ystävät - Eteinen
Ja sitten kahden Indie-pimputuksen jälkeen rehelliseen ja synkkään suomalaisen rokkiin. Erittäin lupaavan oloinen uusi tamperelainen grunge-bändi Suomen rock-markkinoilla. Jykevä komppi ja bassoraita, grungemaiset raskaat säröt ja Ismo Alanko, kyllä toimii! Vaikka siis Ismo Alankohan porukasta puuttuu, mutta laulajalta loistava Ismo-imitaatio. Hianoa hianoa musiikkia, odotan kovasti pitkäsoittoa tältäkin posselta.7. Big Wave Riders - Behind These Walls
Huomasin jälleen hauskan asian lista luonnoksestani. Nimittäin positiivsen paljon suomalaisia bändejä. Neljä kymmenestä, jos tarkkoja ollaan. Hmm, olenkohan alitajuntaisesti vetänyt kotiin päin tätä juttua. Tai sitten se vaan täytyy hyväksyä, että Suomesta tulee paljon loistavaa musiikkia. Siitä on esimerkiksi tämä BWR loistava esimerkki. Loistavaa, rentoa ja raikasta Indie-Rockia. Antakaa aaltojen pyyhkiä raskaat ajatuksenne pois tämän biisin myötä!
Behind These Walls by Big Wave Riders

6. Regina - Haluan Sinut
Ja lisää suomalaista laatumusiikkia! Regina onkin nyt ainoa, jota en vielä aiemmin ole blogiini laittanut. Noh, nyt se sitten tapahtui. Joka tapauksessa ihan mahtava biisi. Ihanan positiivinen ja iloinen kipale. Lähes alkaa biisin mukana itsekin hymyilemään. Ihan vain siksi, että biisi on mah-ta-va! Luv it.

Haluan sinut by REGINA

5. M83 - Midnight City
Top-5 on jälleen todella vaikea päättää, kuten se on luultavasti aina tälläisiä listoja tehtäessä. Selvä 1. saattaa olla, kuten minullakin nyt, mutta se kärkikaarti. Argh, kaikki tuntuvat niin hyvältä. Puntaroin kauan tämän ja kahden muun biisin kanssa, miten nämä sijoittaisin, mutta nyt päädyin siihen, että M83 sijoittuu viidenneksi. Huikea biisi tämäkin!
Midnight City by M83

4. Bombay Bicycle Club - Shuffle
Ja musiikkia suuresta britanniasta BBCltä. Letkeä, iloinen ja aurinkoinen kesäralli. Mitä muuta tästä oikein voisi sanoa. Minulla tämä toimii ja erittäin hyvin!


3. Opeth - The Devil's Orchard
Koska itsehän olen (ainakin jonkin asteinen) metalhead en olisi voinut enää koskaan kuunnella Opethia hyvällä omatunnolla ellen olisi rankannut tätä uutta sinkkua vähintään top-5. On meinaan uskomaton raita ja varmasti uskomaton levy tulossa. Itsehän olen aikamoinen Opeth-fani. En pidä itselläni mitään vakio "lempibändejä", mutta usein kysyttäessä vastaan Opethin lempibändikseni. Se on synkkää, raskasta ja omaperäistä. Juuri sellaista mistä minä pidän!

Uusi levy on kovassa odotuksessa ja samoin itsenäisyyspäivän keikka, jonne olen mitä todennäköisimmin itsekin menossa. Eihän tätä voi missata! Varsinkin kun Pain of Salvation mukana!
The Devils Orchard by OpethOfficial

2. The New Tigers - Pocketful Of Sand
Sitten paljon hehkuttamani The New Tigers ja heidän mahtava 8 minuuttinen fuzzailunsa. Sanoin jo aiemmin tätä kesän kovimmaksi suomalaiseksi raidaksi ja pysyn edelleen sanojeni takana. Vaikka kovia haastajia tälle olikin eivät he kyenneet omasta mielestäni parempaan kuin Pocketful of Sand. Nyt rakkaat ihmisen, naattikaa tästä 8 minuutin raikkaasta ja loistavasta viisusta!


The New Tigers : Pocketful Of Sand by Soliti1. The Rapture - How Deep Is Your Love
Ja sitten se vihoviimeinen, mutta kaukana siitä vähäisimmästä. Nimittäin tässä se on - lista ykkönen! Jo silloin, kun vasta suunnittelin tämän listan keräämistä tiesin, että The Rapture kiilaa itsensä suoraan paalupaikalle ja pitää itsensä siellä nousten voittajan korokkeelle. Uskomaton biisi, johon en kyllästy vielä pitkän piiitkään aikaan. Kesän paras biisi, olkaa hyvät!
The Rapture - How Deep Is Your Love by DFA Records

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti