7. maaliskuuta 2014

Prince of Assyria - Bring Along Joy


Voisi sanoa, että olen kokenut myöhäisen havahtumisen Prince of Assyrianista puhuttaessa. Jokin aika takaperin, kun julkistettiin kyseisen artistin siirtyneen levyttämään suomalaiselle Solitille ensimmäinen reaktioni oli "siis kuka?" En ollut artistista koskaan kuullutkaan, vaikka bloggaaja kollegat tuntuivat menevän täysin sekaisin uutisesta. Shame on me, ei voi muuta sanoa! Voin kuitenkin kuitata aukon tietämyksessäni sillä, että vuonna 2009, jolloin kyseisen herran ylistetty Missing Notes -debyyttialbumi julkaistiin, minulla ei ollut mitään musiikkimakua.

Tutustuttuani Annika-singlen jälkeen tukholmalaisen Ninos Dankhan eli Prince of Assyrian tuontantoon tarkemmin olin äärimmäisen ällistynyt, sillä levy iski minua suoraan musiikkimakuhermoani. Lyhyen tuttavuutemme aikana Missing Notes onkin noussut yhdeksi suosikkilevyistäni. Prince of Assyrianin tummanpuhuva, melankolinen ja ennen kaikkea sielukas tulkinta on jotain sanoin kuvaamattoman hienoa kuunneltavaa. Kappaleet nostattavat ihokarvat pystyyn kuuntelukerrasta toiseen ja erityisesti Whatever You Want saa sydämeni aina pakahtumaan.

11. huhtikuuta julkaistavalta Prince of Assyrianin kakkosalbumilta Changing Places on nyt julkaistu myös toinen single, joka kantaa nimeä Bring Along Joy. Musiikillisesti Prince of Assyria jatkaa singleillä, kuten oletettavasti myös tulevalla albumilla, artistille tuttua linjaa. Sävellyksiin ja orkesterin taustatukeen on tuotu enemmän syvyyttä, ja ne on tuotu voimakkaammin esille, mikä mielestäni toimii oikein hyvin. Kappaleissa tuntuu nyt olevan enemmän tietynlaista syvyyttää ja moniulotteisuutta. Kaikesta huolimatta kappaleet kulkevat edelleen eteenpäin tunnelma etunenässä ja painoarvo säilyy Ninos Dankhan vahvassa tulkinnassa.

Kappale on päivitetty myös SDL Best Right NOW -soittolistalle, johon pääset käsiksi oikeasta reunapalkista. Käy ottamassa lista seurantaan! Tämä on käsky.EDIT: Nimi kirjoitettu oikein.

2 kommenttia: