3. maaliskuuta 2014

Coldplay - Magic

Ghost Stories albumin artwork - on muuten magee
Viime viikolla Coldplay julkaisi täysin odottamatta Midnight-kappaleen, joka oli erilainen, mitä useimmat olivat odottaneet. Ja hyvä niin, sillä ainakin omalla kohdallani umpitylsän Mylo Xyloton jälkeen oli viitteitä siihen, että Coldplay julkaisisi tällä kertaa jotain huomattavasti mielenkiintoisempaa. Toisaalta aika varovaisia askeleita uuteen suuntaan yhtye kyseiselläkin kappaleella otti, sillä kappale luottaa viime vuosien aikana James Blaken ja Bon Iverin kaltaisten artistien suosituiksi tekemiin autotune-soundeihin ja kevyeen elektroniseen "chillailuun". Jon Hopkins on tehnyt vakuuttavaa työtä uusien kappaleiden tuotantopuolella.

Ghost Stories albumin ensimmäisellä virallisella singlellä Magic yhtye liikkuu edelleen tiukasti omalla mukavuusalueella. Alkupuolisko viittaa voimakkaasti the XX:n musiikkiin, mutta kääntyy loppupuoliskoa kohti koko ajan enemmän tavanomaiseksi Coldplayksi. Toivon todella, että tuleva albumi sisältäisi enemmän Midnightin kaltaisia irtiottoja yhtyeelle ominaisesta musiikista. Olisi hienoa kuulla yhtyeeltä jotain kunnianhimoista ja jopa riskialtista. Ei, Midnight ei ollut vielä kunnianhimoista eikä riskialtista, vaan aika varman päälle pelattua. Kuitenkin siinä mielessä erittäin onnistunut, että herätti ainakin allekirjoittaneen kiinnostuksen. Myönnän kuitenkin, että olen aina pitänyt Coldplayn musiikista - oli se sitten katu-uskottavaa tai ei. Mutta onneksi en ole rokkipoliisi, eikä minun tarvitse katu-uskottavuudestani niin välittääkään.

Toivottavasti Coldplay ei julkaise toista pettymystä edellisen perään. Se murtaisi minut vielä pahemmin kuin yhtyeen itkunyyhkypop. Näkymät ovat kuitenkin tällä hetkellä hyvät, ja Coldplaylla tuntuu olevan pullat hyvin uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti