16. maaliskuuta 2014

Viikon levy: The Megaphone State - GhostHiphopin saralla oon viime aikoina tapahtanut vaikka ja mitä mielenkiintoista. Nostalgiatrippailijat ovat saaneet herkuteltavaa, kun Nasin Illmatic-levystä julkaistiin 20-vuotisjuhlapainos ja Flow uutisoi OutKast-kiinnityksestä. Jottei todellisuus unohtuisi, niin muistutan, että myös ihan tänä päivänäkin julkaistaan hävyttömän hyvää hiphop-musiikkia, ja kaiken lisäksi ihan kotimaista sellaista!

Suomalaisessa hiphop-skenessä yksi kutkuttavimpia yhtyeitä on jo muutaman vuoden ajan ollut The Megaphone State, joka hiljattain julkaisi kolmannen levynsä Ghost. Levy sisältää runsaasti viittauksia Wu-Tang Clanin suuntaan, ja esimerkiksi levyn nimelläkin viitataan erään jäsenen taiteilijanimeen: Ghostface. Inspiraatiota soundimaailman on haettu Wu-Tangin levyiltä ja äänimaailma levyllä onkin hemmetin hieno, muttei mitän umpitylsää jäljentelyä ja kierrätystavaraa. Esikuviensa innoittamana The Megaphone State jalostaa idoliensa muusikin omankuuloisekseen levyksi, joka on duon tähänastisen tuotannon ehein ja onnistunein kokonaisuus. Uudella levyllä yhtyeen koko ulosanti on ottanut harppauksen eteenpäin, kun lainitkin isketään pöytään kovemmalla asenteella kuin aiemmin. Ghost on samanaikaisesti tuulahdus menneisyydestä, mutta kuitenkin tiukasti tätä päivää. Ennen kaikkea levy on alusta loppuun hävyttömän tyylikäs, ja se kuulostaa täysin ajattomalta hiphop-albumilta.

Jokaisen, joka vähääkään musiikkimaultaan kallistuu hiphopin suuntaan, olisi syytä ottaa Ghost haltuunsa, koska levyllä suomalaisduo on parempana kuin koskaan. Levy on The Megaphone Staten tähänastisen tuotannon paras, ja yhtye ansaitsisi nuosta laajempaan tietoisuuteen sekä arvostukseen täällä kotimaan kamaralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti