7. lokakuuta 2011

Future Islands - Balance / Before the Bridge

Future Islands on amerikkalainen new wave tyylinen bändi, jonka 3. studioalbumi On The Water julkaistaan 11. lokakuuta (siis tiistaina). Future Islands on itselleni ihan uusi tuttavuus, jonka itseasiassa bongasin Pitchforkista, kun Balance oltiin nostettu Best New Tracksiksi. Kuuntelin sen ja tykästyin heti. Biisi on kevyt ja hyvää mieltä huokuva raita, joka rentouttaa huuhtoen näin perjantaina koko viikon murheet ja huolet mukanaan. Ja johtuukohan juuri tuosta keveämielisyydestään, mutta biisillä on myös yllättävän tanssittavan oloinen.

Pidän kovasti laulajan Samuel T. Herringin äänestä. Jotkut ovat jo blogin myötä saattanee huomata, mutta minuun tehoaa lähes tulkoon aina haikea ja kaihoisa lauluääni. Ja juuri sellainen Herring on. Laulu tuo biiseihin oman mielenkiintoisen sävähdyksensä, sillä musiikki on tavallaan piristävää ja iloista, mutta kaihoisa laulu tuo siihin oman mielenkiinoisen vivahteensa. En sanoisi kuitenkaan alakuloiseksi, mutta joksinkin pirteän ja haikean välimaastosta. Melodramaattinen voisi olla sopiva sana tässä kohtaan kuvaamaan biisiä. Biisin melodramaattisuus oikein huipentuu vielä lopussa, kun Herring kaihoisasti toistelee "Do You Believe In Love? Do You Believe In Love?"

Tykästyin ja tulen taatusti tsekkaamaan 11. julkaistavan On The Water albumin!

Future Islands - Balance by thrilljockey
Future Islands - Before the Bridge by thrilljockey
2 kommenttia:

  1. Mainio bändi, itelle myös uusi löytö ja helmi sellanen! Viimesin levy täyttä kultaa, melko synkkä soundi mutta ei voi olla tykkäämättä noista bassoraidoista ja biiseistä. Ja joku valokin sieltä synkkyydestä kuuluu ehdottomasti!

    Balance-biisillehän löytyy se musavideokin youtubesta.

    VastaaPoista
  2. Voisinpa melkein kehaista erittäin mainioksi levyksi, sillä sen verran monta kertaa on kiekko soittimessa pyörähtänyt. Itseeni kolahtaa erittäin hyvin juuri se levyn synkkyys ja oman mahtavan mausteensa sille tuo ne valonpilkahdukset sieltä synkkyydestä.

    Aijaa, enpäs tiennytkään, kiitos tästä. Täytyypä heti katsastaa sekin.

    VastaaPoista