20. lokakuuta 2011

Hey Heather - We Are Not Safe Here [Albumi]

Mike Sirén ©
Hey Heather on helsinkiläinen melodista ja popmaista punkrockia soittava yhtye, joka julkaisi debyyttinsä We Are Not Safe Here:n viime maaliskuussa. Koska tänne landelle ei sana kovin nopeasti kiiri, niin tutustuin bändiin vasta viime viikolla. Saattaa kuitenkin olla, että levyn sinkun Regrets?:n olisin kuullut aiemminkin YleX:ltä soituaan siellä suhteellisen tiivistii tehobiisinä. Kyseinen avausraita nimittäin kuulosti uskomattoman tutuluta vaikka biisin sekä bändin nimi ei suoraan sanottuna herättänyt mitään muistikuvia. Ja tämähän on siis erittäin positiivinen piirre, sillä se kertoo siitä, että biisi on tehnyt vaikutuksen aikoinaan, kun heti ensisekunnilta ajattelee että: "Hei, täähän on tuttu biisi!".
Regrets?
Avausraita Regrets? potkaisee levyn käytiin energisyydellän. Biisi on energinen paketti, johon ollaan ujutettu mukaan paljon melodisuutta ja erittäin tarttuva kertosäe. Tarkemmin ajatellen eihän se ole mikään yllätys, että tämä on soinut viikon tehobiisinä YleX:llä. Energisyyttä ja meininkiä biisistä ei puutu. Mielestäni tämä biisi aika onnistuneesti kuvaa koko Hey Heatherin olemusta ja We Are Not Safe Here albumia. Energinen, melodisesti taitava ja tarttuva.

En kuitenkaan tarkoita, että levy olisi kaavamaista avausraidan toistamista. Itseasiassa levy on yllättävän monipuolinen, mikä on erittäin positiviista. Usein punkrock-bändeillä on se ongelma, että koko levy on biisi toisensa perään ylienergistä ja nopeatempoista vääntöä jatkuvalla syötöllä. Se kun vielä tungetaan täyteen melodisia riffejä, on kokonaisuus aika ylikyllästetty ja kokonaisuus kärsii pahasti. Hey Heather on kuitenkin onnistunut pysymään poissa tältä tieltä vaan musiikki pysyy hyvän maun rajoissa ja levyltä löytyykin paljon rauhallisimpia sekä melodisesti komeampia biisejä, kuten She, Killer! [Spotify] ja Drop Dead Time. Joista erityisesti ensin mainittu on noussut yhdeksi suosikeistani koko levyltä.


Kokonaisuudessaan Hey Heatherin debyytti on oikein onnistunut ja toimiva levy. Itseasiassa meininki on sen verran hommansa osaava, että välillä ihan unohtaa, että kyseessä edes on debyyttialbumi. Levyltä löytyy omat selvät kohokohtansa, mutta osa biiseistä jää kuitenkin myös pahasti varjoon. Vaikka kuuntelukertoja on alla jo useampia levystä jää aina mieleen vain juuri ne parhaat biisit ja osa biiseistä pysyy visusti hämärän peitossa eikä jätän oikein mitään muistikuvia. Mutta kuten sanottu levy on kokonaisuutena oikein hyvä ja tulevaisuuden kannalta lupaava. Ehdottomasti haluan kuulla tästä bändistä vielä jatkossakin. Levy on kuunneltavissa kokonaan Spotifyssa ja siihen on nyt myös lyötynä "Markku Suosittelee"-leima

Hey Heather - Another Absolution:


Rakkaudella, Markku

2 kommenttia:

  1. Jännä, toi biisi kuulostaa yllättävän hyvältä! Näin bändin puolisentoista vuotta sitten livenä Elisa Studiolla, akustisena kylläkin, jonka jälkeen kävin Maispeississä kuuntelemassa joitain biisejä. Silloin ei vakuuttanut hirveästi, enkä edelleenkään ole punkrockin suurimpia ystäviä, mutta bailubiisinä osuva! :)

    VastaaPoista
  2. No mä nyt oon vielä tällänen, johon uppoo suhteellisen helposti vähän kaikki musiikki. :D
    Ja itseasiassa mäkin oon aina ajatellut, että punkrock ei oo oikein se mun juttu, mutta kyllä tää ainakin toimii.

    VastaaPoista