3. lokakuuta 2011

Katujen Äänet - s/t EP


Katujen Äänet on viime vuoden puolella perustettu vantaalainen suomirock, punk ja new wave tyylinen bändi, joka musiikillaan kuljettaa kuuntelijan 30 vuoden taakse suomalaisen new wave musiikin kultaisiin vuosiin. Bändin debyytti EP julkaistiin tarkalleen 29.8 ja se myytiin loppuun parissa viikossa, mutta (valitettavasti) ei kuulemma ole lisäpainoksia tulossa, sillä bändi keskittyy jo toisen EPnsä työstämiseen. Lisäksi bändi herätti itsessäni erittäin suurta mielenkiintoa sillä, ettei heidän musiikkian ole kuunneltavissa missään internetissä. Ei kovin yleistä enää nykyään, kun normaalisti jokainen bändi ja heidän tuotantoaan löytyy jokaisesta mahdollisesta sosiaalisesta mediasta.

Usein kuulee sanottavan miten ennen kaikki oli paremmin. Katujen Äänet ovat ottaneet nämä puheet selvästikin tosissaan ja vetäytynyt musiikillaan 30 vuotta menneisyyteen takaisin new waven kultavuosiin. Itseasiassa bändihän suoriutuu siitä oikein hyvin. Musiikista löytyy vivahteita noiden kultavuosien bändeistä yhteen jos toiseenkin. Ei voi sanoa, että Katujen Äänet kulkisivat sieltä missä aita on matalin, sillä poikien valitsema tie ei varmastikaan ole se helpoin. Jos eläisimme 70-80-lukujen vaihdetta Katujen Äänet varmasti saisivat musiikillaan vedettyä puoleensa suurempaakin suosiota, mutta voiko se sama musiikki toimia näin 30 vuotta myöhemminkin. Suuren kansan suosioon ja tietoisuuteen bändillä on kivinen tie, mutta pienempien piirien suosikkiorkesteriksi Katujen Äänet voi hyvinkin nousta. Bändin ympärillä häilyvä vanhanaikeinen imago herättää kiinnostusta kuuntelijassa jos toisessakin ja kerää kiinnostuneita silmäpareja bändin keikoille.

Itselläni kiinnostus bändiä kohtaan kasvaa kovemmaksi mitä enemmän bändiä kuuntelen. Suurin kiinnostus kohdistuu siihen, että millaista musiikkia jatkossa on tulossa. Elääkö bändi jatkossakin edelleen menneissä kultavuosissa vai lähteekö bändi kehittymään johonkin toiseen suuntaan. Mielenkiintoiset asetelmat pakko sanoa.

Debyytti EP on joka tapauksessa onnistunut teos, johon bändi voi olla ja varmasti onkin tyytyväinen. Kummempaa moitteen aihetta on levystä löydä. Paikka paikoin mentiin ehkä liian teinimäiseen hälläväliä punkkiin, mutta se oli sen verran vähäistä, että jää kevyesti kokonaisuuden varjoon. Levy on EPksi yllättävän monipuolinen, mutta pysyy kuitenkin yhtenäisenä pakettina. Levy pitää mielenkiinnon jokaisella kuuntelukerralla tiivisti yllä ja levyä kelpaakin kuunella useammankin kerran.

Jatkoa odotellessa!

Ja koska valitettavasti maistiaisia ei tällä kertaa ole teille jaettavissa, niin mainostan bändin seuraavan keikan olevan: 4.11 Pyhät Tepot, Scene D' Chryme & Katujen Äänet at Bar Bäkkäri


EDIT: No nyt on niitä maistaisiakin kahden kappaleen verran Spotifyssa! Katujen Äänet - Kaduilta Kuuluu Ääniä [SPOTIFY]

2 kommenttia:

  1. http://open.spotify.com/album/0M6KBFTGfpfrja6pvxpG1Q

    Nyt löytyy maistiaisia netistäkin!

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu! Vähän oli mauttoman tuntuista, kun ideani blogissa olisi tutustuttaa porukkaa uusiin bändeihin ja sitten bändistä ei olekaan minkäänlaista näytettä jaettavana. Sekin asia saatin nyt korjattua.

    VastaaPoista