9. lokakuuta 2011

Suomen Karvapääkuninkaat 1968


Suomen Karvapääkuninkaat 1968... Ainakin bändillä on nimi, joka herättää paljon mielenkiintoa, mutta myös valitettavasti lievää epäluuloakin. Itse ainakin suhtauduin etukäteen bändiin vähän epäluuloisesti pelkästään nimen perusteella, mikä on sinällään surullista, että jo nimi aiheuttaa tälläistä. KUITENKIN onneksi tälläiset epäluulot ja ennakkoasenteet ollaan tehty selätettäviksi, sillä sen bändi todellakin demollaan teki. Juuri nimen takia odotin jotain eriskummallista ja vaikeaa musiikkia, mutta todellisuus on ihan toinen.

Sanojensa mukaan bändillä on vaatimattomana tavoitteena tehdä suomenkielisestä rockista jälleen mielenkiintoista. Tunnetusti pienistä asioista on hyvä lähteä liikkeelle. Kuitenkin bändin juuri julkaistu demo on oikein hyvä alku tälle tavoitteelle. Musiikki on tarttuvaa, mielenkiintoista ja iloista soitantaa, josta huokuu läpi hyvä ja positiivinen fiilis. Demo toimii oikein hyvin ja sitä jaksaa kuunnella useammankin kerran. Biisit ovat helposti kuunneltavia ja tarttuvia, mutta eivät kuitenkaan kulu kuuntelukerroista huolimatta.

Todella piristävä tuore bändi, joka selätti epäluuloisuuteni sataprosenttisesti! Löytyyhän tästä tarinasta vielä sekin opetus, ettei kannata tuomita mitään pelkästään nimen perusteella. Varsinkaan musiikkia. Loppuun vielä kolme suosikkiani demolta. Erityisesti Selkä Kohti Maailmaa ja Rauha kolahtivat minuun! Demo on kokonaisuudessaa soundcloudissa bändin sivulla. Suosittelen.

Rauha (demo) by KARVAPÄÄKUNINKAAT 1968
Selkä kohti maailmaa (demo) by KARVAPÄÄKUNINKAAT 1968
Jäätynyt (demo) by KARVAPÄÄKUNINKAAT 1968

1 kommentti: