7. syyskuuta 2013

Satellite Stories - Campfire


Satellite Stories on aina ollut minulle kovin kaksijakoisia tunteita herättävä yhtye. Kind of hot, kind of not. Yhtyeessä eikä sen musiikissa ole mitään vikaa, mutta kansitaiteesta lähtien lähes 40 minuuttinen pastellivärien sävyinen turboahdettu indiepop-ilottelu Phrases To Break The Ice -levy on aina ollut minulle liikaa. Toisaalta kovin suurena yllätyksenä tätä en edes ole pitänyt, sillä olen aina tavallaan jopa vähän vieroksunut koko partyindie-skeneä ja Two Door Cinema Clubin kaltaisia yhtyeitä. Yksittäiset kappaleet ovat useimmiten varsin hyviä, mutta liikaa on liikaa ja kokonaista levyä kuunnellessa joutuu pelkäämään, ettei saa sydämen rytmihäiriötä "hippakompin" takoessa tahtia lähes 40 minuuttia.

I alla fall, Satellite Stories on julkaisemassa toista albumiaan Pine Trails 1. marraskuuta ja hiljattain julkaisivat kyseiseltä levykäiseltä toisen singlensä Campfiren. Keväällä julkaistusta ensimmäisestä sinkusta Scandinavian Girls en suoraan sanottuna pitänyt ollenkaan, mutta Campfirella meininki on aivan toiselta planeetalta. Tämä kappale on yksinkertaisesti loistava. Vaikka taustalla on edelleen Satellite Storiesille ominainen komppi se ei ole samalla tavalla koko kappaletta vaivalloisesti eteenpäin nykivä, vaan tällä kertaa koko biisi kulkee eteenpäin huomattavasti luontevammin kuin useimmat yhtyeen kappaleet. Scandinavian Girls jätti jälkeensä vähän "meh"-fiiliksen tulevasta levystä, mutta Campfire ehdottomasti korjaa tilanteen. Tämän kuuloista Satellite Storiesia kuuntelisin mielelläni paljon enemmänkin, mutta istutaan ja odotetaan mielenkiinnolla miltä yhtye tulevalla levyllä kuulostaa.

Toivottavasti yhtyeen hyvä noste ulkomailla, niin kuin myös koto-Suomessa, jatkuu myös tulevan levyn myötä. Kiinnostusta tuntuu ainakin olevan, sillä pomppasihan kyseessä oleva single myös Hype Machinen ykköseksi (lähde: FB).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti