23. syyskuuta 2013

The Racer - Settle


Jeah, kirjoitukset ovat vihdoin ja toivottavasti myös onnellisesti ohi ja kuten vähän jo aiemmin lupailinkin, on myös aika aktivoitua blogin parissa.

Ensi töikseni haluan esitellä rapakon takaa tulevan The Racer -yhtyeen, jotka eivät hekään ole keksineet pyörää uudelleen, mutta osaavat käyttää erinomaista keksintöä esimerkillisesti. Yhtyeen Settle kappaleessa on läsnä kaikki vanhat ja tutut elementit, jotka voit kuulla lähes jokaisessa viime vuosien suurissa indie-/alternative rock -hiteissä. Kappale lähtee minimalistisesta pianointrosta ja kasvaa kohti mahtipontista ja tummasävyisten kitaramelodioiden sävyttämää kertosäettä, jossa määrätietoisesti vakuuttaa, ettei ole jäämässä aloilleen, vaikka kaikki muut tätä häneltä haluaisivat. Suuria soundeja, suuria linjoja ja suuria tunteita.

Kappaleena Settle ei tarjoa käytännössä mitään muuta uutta kuin yhtyeen, joka osaa koota vanhoista palasista uuden teoksen ja kuulostaa vuosia kiertäneeltä stadion-luokan kokoiselta alternative-pumpulta. Kappale suoraan ohjekirjan kohdasta "kuinka tehdä alternative rock -hittikappale". Kaikessa yksinkertaisuudessaan kappale on sisäistettävissä heti ensikuuntelulla ja sen jälkeen onkin makukysymys, että pitääkö kappaleesta vai ei. Henkilökohtaisesti pidän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti