11. kesäkuuta 2012

Indian Trails - Brighter Night EP


Indian Trails on ajautunut uuden Brighter Night EP:nsä kanssa aika ahtaaseen nurkkaan. Yhtye rummutti ja kuulutti tulevaa yhtyeen ensimmäistä kappalettaan ja loi itselleen oman henkilökohtaisen hypekoneistonsa. Tämä johti siihen, että kappaleen odotusarvo nousi välittömästi jo suhteellisen korkealle. Ei siinä mitään, olihan Light Cut Shapes Sharp (nykyään pelkkä Lights) erittäin hyvä indiepop -poljento, joka vakuutti skeptisimmätkin rokkipoliisit. Tämä tapahtui siis joskus viime lokakuussa. Aikaa on mennyt ja yhtyeestä ei ole sittemin paljoakaan kuulunut, mutta kuitenkin sillä välin Suomen indiepop -markkinoille on noussut monia muitakin vakuuttavia, potentiaalisia ja nuoria yhtyeitä, kuten mm. Auntie Mary ja The Reed Fags. Unohtamatta näitä Suomen mittasuhteissa raskaammassa sarjassa painivia Big Wave Ridersia, French Filmsia ja Satellite Storiesia. Puolessa vuodessa taso on noussut harppauksen lailla ylemmäs ja Indian Trailsin on osuttava napakymppiin saadakseen samanlaista huomiota kuin viime lokakuussa. Levyn on oltava "killeri".


Valitettavasti se ei ole killeri - se on "vain" hyvä. Tasalaadukas paketti taitavien kavereiden hyvin tehtyä ja soitettua musiikkia, joka saa tanssijalan kevyesti vipattamaan vaikkei ennen se ole osoittanut minkäänlaisia elonmerkkejä. Kuitenkaan yksikään uudesta kolmesta kappaleesta ei yllä Lights -kappaleen tasolle, joka on edelleen yhtyeen paras kappale ja on osoitus bändin todellisesta potentiaalista. Tosin täytyy mainita, että päätösraita Water kurottautuu hyvin lähelle raukealla soundillaan ja heleillä melodiakuljetuksillaan. Haluan kuitenkin vielä painottaa, että Brighter Night on erittäin laadukas teos näinkin tuoreelta bändiltä, sillä onhan kyseessä vasta debyytti EP. Tällä kertaa vain kävi niin, että yhtyeen saama suunnaton hehkutus kääntyi tällä kertaa heitä itseään vastaan.

Brighter Night on laadukas ja hyvä EP, josta yhtyeen on hyvä jatkaa eteenpäin. Viime lokakuista blogimyrskyä ja hehkutusta en usko tällä kertaa syntyvän, mutta Indian Trailsin jalka on nyt tukevasti oven välissä. Minä jään vielä odottamaan yhtyeen läpimurtoa, jolla he nousevat suuremmankin yleisön tietoisuuteen. Erittäin hyvä levy, joka ei hyvästä yrityksestä huolimatta noussut todella suurten odotusten tasolle.E: EP:n nimihän on Brighter Night yksikössä eikä monikossa, vaikka kovin yritänkin sitä s-kirjainta sinne loppuun survoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti