25. tammikuuta 2012

Kailo - Kailo EP


Tänäänkin olisi tarjolla tuoretta kotimaista herkkua, kun vaihtoehtopoppia soittava Kailo julkaisi debyytti EPnsä. Nelihenkisen turkulaisbändin musiikki koostuu vahvasta tunnelmoinnista sekä tarttuvista ja kauniista melodioista. Kailon musiikissa paikoitellen kohtaavat kevytkenkäinen pop ja rock muovaten saundista persoonallisen ja itsenäisen. EPlle Kailo onkin ehtinyt mahduttaa yllättävän laajan äänimaailman, vaikka 10 minuuttia kestävältä levyltä sellaista sitä ei ensimmäisenä osaisi odottaakaan. Kirjavan ja hyvän musiikin lisäksi levylle on mahtunut myös paljon vahvaa tunnelmointia, jonka esiinnousua tukee laulaja Milja Mäkelän vahva ja hieno tulkinta.

Vaikka kyseessä onkin vasta ensimmäinen julkaisu on bändi jo ehtinyt saada tuulta siipiensä alle, kun yhtye pääsi soittamaan Turun vappupiknikin tuhatpäiselle yleisölle. Sen lisäksi EPltä löytyvän Anti-Organicin demoversio on saanut osakseen radiosoittoa ainakin YleX:n uuden musiikin iltavuorossa.

EPltä kuulee selvästi, että bändillä on potentiaalia vaikka mihin ja itseasiassa koko ajan ei uskoisi tämän edes olevan debyytti. Kailon raikas ja tarttuva soitanta viehätti minua suuresti. Pitäisi osata elää hetkessä ja nauttia siitä, mutta myönnän pohtivani tällä hetkellä, että miltäköhän Kailon tulevaisuus näyttää. Debyytin perusteella se näyttää erittäin hyvältä ja sitä suuresti toivon sekä odotan.

Levyjulkkarit Kailo pitää ensi lauantaina eli 28.1 Turun Klubilla.Kailottajat phasebookissa

4 kommenttia:

 1. Vähän mitäänsanomatonta minusta. Potentiaali tosin on.

  VastaaPoista
 2. Herran jumala, ensimmäinen kommenti melkein 2 kuukauteen!

  Okei, olen ehkä osittain samaa mieltä, vaikka mitäänsanomattomaksi en sanoisi. Totta on, että biiseistä puuttuu vielä "se jokin", mikä räjäyttää lopulta tajunnan jne. Lisäksi myös se, joka saa kuuntelijan uppoutumaan täysin musiikkiin ja antautumaan sen kuljettelemaksi.
  Minuun silti musiikki onnistui tekemään jo vähän vaikutustakin, mutta kahtellaan rauhassa, mitä tulevaisuudessa saaraan!

  Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 3. mielestäni loistava löytö! tosi rikas ja monipuolinen soundi, vaati vaan muutaman toiston. laulajan soundi on erittäin syvä ja kaunis.

  VastaaPoista
 4. Ihastuin Kailoon heti! Uskoisin, että tästä bändistä kuullaan vielä.

  VastaaPoista