24. tammikuuta 2012

The Dirge Organ - /CULT/ EP

Hyvää iltaa arvon lukijat. Useimmat suomalaiset toistavat samat tyhjät lupaukset aina tammikuun taitteessa, mutta minäpä lupaan ja toistan itselleni jokaisen blogikirjoituksen jälkeen "tästä lähin olen aktiivisempi". Seuraavana sunnuntaina totean jälleen, ettei blogissa ole tapahtunut mitään viikkoon. Sorisori.


Nyt kuitenkin itse asiaan eli uuteen musiikkiin ja suomalaiseen sellaiseen! The Dirge Organ, kavereiden kesken TDO, on Joensuun suunnalta ponnistava hyvin energistä ja menevää indie-rockia soittava yhtye. Bändi julkaisi hiljattain kolmannen omakustanteensa /CULT/ EPn, jonka bändi pisti vapaaseen jakoon Soundcloudiin. Bändin soitanta noudattaa läpi EPn yksinkertaista ja suoraviivaista linjaa. Ylimääräiset kikkailut sekä hehkutukset ollaan suurimmaksi osaksi jätetty väliin ja sen sijaan keskitytty tekemään musiikista selkeää ja toimivaa. Jos musiikki toimii sellaisenaan, niin miksi edes sortua "turhuuksiin", kun saundi säilyy värikkäänä ja kiinnostavana muutenkin. Bändiläiset itse sanovat olevansa huonoja nimeämään yhtymäkohtia muihin bändeihin, mutta onneksi itse olen suoraan sanottuna surkea siinä ja siksi turvaudunkin tällä kertaa bändiläisten omiin nimeämisiinsä eli  The Clashiin ja Joy Divisioniin.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen bändi, jos vain tämänkaltainen musiikki yhtään uppoaa. Meininki on sen verran piristävää, ettei tätä voi edes kuvitella vihaavansa. Jos bändi herätti kiinnostuksesi, niin soundcloudista löytyy myös vanhempaakin matskua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti