27. toukokuuta 2013

Astrid Swan - In My Own House


Astrid Swan ja Pavement olivat kumpikin vielä kaksi vuotta sitten minulle täysin tuntemattomia. Sitten ensimmäiseksi mainittu artisti esitteli minulle tämän 90-luvun rock-helmen ja tehdessään itsestään vähintääkin mielenkiintoa herättävän suomalaisaktin. Oli muuten samalla myös kaksivuotisella taipaleellaan jo runsaasti arvostusta keränneen Soliti-levymerkin esiinmarssi!

Pavement-levynsä jälkeen Astrid Swan alkoi työstämään jälleen omaa tuotantoaan, jonka hedelmistä tässäkin kirjoituksessa on kyse. In My Own House on ensimmäinen maistiainen neitokaisen tulevalta Astrid4-albumilta, joka on tarkoitus julkaista kuluvan vuoden syksynä. Mainitaan tulevan albumin tuotannosta vielä sen verran, että se tulee olemaan täysin Astridin itse kirjoittamaa.

In My Own House on erittäin tunnelmallinen balladi, joka soljuu eteenpäin pianovetoisen melodiansa kuljettamana. Hyvin perinteikkäiseen tapaan kappale lähtee alkuun hyvinkin minimalistista äänimaailmasta kasvattaen itseään askel askeleelta kohti kappaleen päätöstä. Suoraan sanottuna sävellys on mielestäni erinomainen. Miksi turhaan enää yritän kainostella sanomasta sitä. Toivottavasti Astridin sävellyskynä säilyy yhtä terävänä koko albumin ajan ja lyö itsensä minulle läpi, kuten löi Pavementin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti