9. huhtikuuta 2013

Suomen Karvapääkuninkaat 1968 - Miesten Maailma

Kuva: Miikka Pirinen

Jestas millainen nimihirviö Suomen Karvapääkuninkaat 1968 todellisuudessa onkaan. Muistan aloittaneeni edellisenkin yhtyettä käsittelevän kirjoitukseni hämmästelemällä tuota nimeä, eikä reaktio ole yhtään ajan kanssa muuttunut. Se on pitkä, omituinen ja siinä on vielä se saakelin ärsyttävä vuosilukukin mukana. Onko tämä kaikki ihan tarkoituksellista? Olisi edes "Karvakuninkaat", kuten Soundcloudissa. Toisaalta ehkä se on parempi näin, kuin joku ylenpalttisen tylsä ja geneerinen trendinimi.

Siirryttään epäoleellisuuksista bändin todelliseen antiin eli sen musiikkiin. Kuukausi sitten Soundcloudiin lisätty yhtyeen toiselta demolta löytyvä Miesten Maailma esittelee yhtyeen hittipotentiaalia parhaimmillaan. Kappale ja erityisesti sen kertosäe porautuu mieleen heti ensikuulemalta, eikä sitä helpolla tahdo enää poiskaan saada. Miesten Maailmassa viehättää suuresti sen suoraaviivainen eteenpäin puskeva suomirock-asenne. Tekstimaailma ei kuitenkaan yllä yhtä korkealle tasolle, kuten radiosoittoakin kerännessä Selkä Kohti Maailmaa -kappaleessa. Toisaalta yksinkertaisia otuksiahan me miehet olemme, joten tyhjästä on varmasti vaikea suuremmoisia lyriikoita nyhjästä.

Miesten Maailma on ehdottomasti tarttuvinta ja hittipotentiaalisinta Karviksia tähän mennessä, enkä yhtään yllättyisi, jos Karvikset tämän myötä saisivat osakseen aiempaa laajempaa radiosoitantaa. Kappale on kuitenkin niin helposti lähestyttävä ja kolahtaa varmasti jo ensikuuntelulla, jos on kolahtaakseen. Yksinkertaista ja mutkatonta niin kuin miesten maailma yleisesti onkin. Tätähän kappaleella ajetaan takaa, eikö vain?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti