9. huhtikuuta 2013

Neat Neat - We Need the Rain


Tammikuussa julkaistu Olympus Mons oli ensikosketukseni Neat Neatin musiikkiin ja pakko myöntää, että olin heti ensikuulemalta täysin myyty. Siltä seisomalta lisäsin yhtyeen kaikille mahdollisille seurantalistoilleni, ettei yhtyeen seuraava kappale vahingossakaan pääsisi livahtamaan ohitseni. Tänään odotus palkittiin, kun Neat Neat julkaisi uuden sinkun We Need the Rain.

Alkufiilikset kappaleesta olivat hyvin ristiriitaiset. Odotin jotain Olympus Monsin kaltaista pankinräjäyttäjää, joka heti ensikuulemalta lyö tajun kankaalle. Vasta useampien kuuntelukertojen myötä kappale alkaa kunnolla muodostua ja se saa enemmän syvyyttä ja paranee kerta kerralta aina hienommaksi kappaleeksi. Vähitellen mieli alkaa muuttua ja käsittää miten hieno kappale We Need the Rain onkaan, vaikka ensimmäiset ajatukset kappaleesta olivatkin hyvin ristiriitaiset. Edeltäjänsä kaltainen altsurock-iloitteluhan se ei ole, mutta tämä ei tee kappaleesta yhtään vähäpätöisempää. Melkeinpä voisin väittää, että asia on päinvastoin ja We Need the Rain on ainakin allekirjoittaneen mielestä parasta Neat Neatia tähän mennessä.

Kappale ei ole sitä, mitä odotin vaan jotain vielä parempaa. We Need the Rain ja Olympus Mons, kaksi hyvin erilaista, mutta timanttista julkaisua. Näiden kahden kappaleen jälkeen suorastaan janoan Neat Neatin debyyttialbumia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti