22. helmikuuta 2012

Cats On Fire - A Few Empty Waves ja ennakkohehkutusta


Rauli Badding -henkisesti keinahtelevan ykkössinkku My Sense Of Priden seuraaja A Few Empty Waves -single julkaistiin jo viikko sitten, mutta tapani mukaan tulen vasta sillä jälkimäisellä junalla. Onneksi muut bloggarit, kuten esimerkiksi Juhani ja Antti ovat olleen hereillä ja ajan hermolla omissa blogeissaan. Viikon tahaton kappaleen mielessä kypsyttely ei totisesti ole mennyt niin sanotusti hukkaan, vaan ajan kanssa biisi on vain parantanut otteitaan ja esiin on noussut uusia puolia, jotka ensikuunteluilla menivät ohi korvien. Sama ilmiö kuin My Sense Of Pridella, joka ensimmäisillä kuunteluilla vielä sytyttänyt liekkeihin, mutta ajan kuluessa biisi on tullut paremmaksi ja paremmaksi. Alun kaino "meh"-fiilis on tipotiessään.

Edeltäjäänsä verratteassa kallistuu A Few Empty Waves voimmakkaamin takaisin brittiläisen indie rockailun suuntaan ja esimerkiksi The Smitshin myöntävät Antti sekä Juhani yhteistuumin nyökäten olevan edelleen Cats On Firesin musiikissa olevan läsnä. Itsekin yhdyn herrojen ajatuksiin, mutta häiritsevästi The Smiths ei nouse musiikissa esille, vaan se tavallaan vain häilyy jossain  taustalla. Asia ei siis mielestäni ole ongelma, jos siitä ei halua tehdä ongelmaa. Kappale on kokonaisuudessaan raikas ja iloinen kevään tuulahdus kellopeleineen ja kitaramelodioineen. Sympaattinen ja letkeästi keinuileva kappale, joka parantaa otteitaan koko ajan ja päättyy lopulta yhtä aikaa varovaisesti kengän kärkiin tuijoittelevaan, mutta myös itsevarmalta kuulostavaan loppuhehkutukseen.

Kauppoihin All Blackshirts To Me -levy saapuu 23. maaliskuuta. Jos sinkut vakuuttivat, suosittelen pistämään päivämäärän muistiin kalenteriisi, sillä uskaltaisin sanoa, että levy ei ole silloin hukkaostos. Kattavampaa juttua luvassa levyssä sitten myöhemmin lähempänä julkaisua. Ensikuunteluiden perusteella ainakaan huonoksi en missään nimessä menisi sanomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti