31. toukokuuta 2012

HeadHeartHands - Passions of the Young


HeadHeartHands on helsinkiläinen elektro-vivahteista indie poppia soittava yhtye, joka julkaisi alkuviikosta Passions of the Young nimisen debyytti EP:nsä. Samalla kertaa yhtye myös julkaisi avausraita Heroine:sta tehty musiikkivideo, joka löytyy tämän kirjoituksen lopusta.

Vaikka kyseessä onkin vasta tämän tuoreen trion debyytti EP, yhtyeen musiikki kuulostaa kuin jo vuosia yhdessä soittaneelta elektropop-konkarilta. Musiikissaan yhtye luottaa vankasti heleisiin syntikkasoundeihin ja vahvoihin melodioihin, jotka luovat yhtyeen musiikkiin omanlaistaan tyylikkään tanssittavaa tunnelmaa. Kuitenkin uutukaisella on vähän sama ongelma kuin sitä edeltävän demo-EP:n kanssa ja levyn suurin lataus keskittyy jo sen avausraitaan, jonka jälkeen loput kappaleet tuntuvat jäävän vähän vaisuiksi hissukoiksi. Erityisesti toisena soivan Vices -kappaleen heleät syntikkakikkailut tahtovat ikävästi jäädä vähän varjoon, mutta päätösraitaan saavuttaessa levy alkaa jälleen nousta omaan lentoonsa. Useimmiten olen hyvin huono veikkaamaan mitään ja siksi sen pitkävetoa tai muita uhkapelejä harrastakaan, mutta tällä kertaa uskallan veikata kovalla luotolla, että Heroine tulee soimaan tänä kesänä radioaalloilla YleX:llä



Summa summarum Passions of the Young EP on viihdyttävä ja ehdottomasti kuuntelusi arvoinen levy, jonka mielenkiinto pysyy yllä vielä useammankin kuuntelukerran jälkeen. Levy piristää tiiviydellään eikä se sorru ylimääräiseen ja puuduttavaan elektrokikkailuun vaan pitäytyy tarkasti omassa visiossaan indie poppia elektro-vivahteella soittavana bändinä.

Spotify-linkki: HeadHearHands: "Passions of the Young"

1 kommentti: