11. marraskuuta 2013

Levyvalinta: Ballet School - Boys Again


Lokakuun lopulla julkaistu Boys Again EP on kovan luokan levyvinkkaus kaikille The Cure ja Cocteau Twins faneille! Ballet School -yhtyeen solisti Rosie Blairin laulutyyli tuo voimakkaasti mieleen Elizabeth Fraserin ja erityisesti kitaramelodioista huokuu läpi The Curen soitanta. Ei sillä, etteikö yhtye musiikkiaan muutenkin ammentaisi 80-luvulta. Ballet School on vähän kuin kahden aiemmin mainitun yhtyeen jälkeläinen, 2000-luvun lapsi, joka vaalii vanhempiensa perintöä tuoden tuulahduksen heidän musiikistaan myös 2010-luvun popmusiikkiin.



Singlenäkin julkaistu Crush on mielestäni neljän kappaleen pituisen EP:n kirkkain hetki, sillä kappaleen yksinkertaisesti kiteytyy kaikki, mikä tekee Ballet Schoolin musiikista niin hienoa. Tarttuva The Curea muistuttava melodia, Elizabeth Fraseria muistuttava vokaali ja tuore tuulahdus nykypäivän popmusiikkia. Kaikki tämä kuulostaen silti täysin omalta itseltään, eikä vain heikolta takavuosien suuruuksien jäljittelijältä.

Runosuoni ei tänään tahdo sykkiä, eikä kunnon tekstiä muodostua. Noh, eipä sen niin väliä, kun musiikki tässä blogissa onkin sillä jalustalla ja parrasvaloissa. Antaa musiikin puhua puolestaan ja Ballet Schoolin valloittaa erinomaisella levyllään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti