8. kesäkuuta 2013

Faux - Hold This Thought While I Lose My Head


Ihan ensimmäisenä tästä levystä puhuttaessa on aivan pakko heittää kreditit kansitaiteen tekijälle. Jumaleissöni on meinaan komea kuva! Levyn voisi ostaa pelkästään sen ulkonäön vuoksi ja ripustaa seinälle ihasteltavaksi.

Eihän Hold This Thought While I Lose My Head pelkkää silmänruokaa ole, sillä bändi on onnistunut pyöräyttämään oikein pätevän esikoisalbumin. Ennen kaikkea albumi on erittäin helposti lähestyttävä, kunhan ensin selviää levyn nimestä sekä kannesta, eikä se vaadi lukuisia kuuntelukertoja kolahtaakseen. Fauxin debyytti lukeutuu siihen levyjen sarjaan, jotka osuvat ja uppoavat heti kertalaakista, jos ovat upotakseen.

Soundillisesti musiikki debyyttialbumilla on kitara etunenässä eteenpäin puskevaa alternative rockia, joka muistuttaa välillä melko vahvastikin Green Dayn kaltaista valtavirta punkrockia, mutta nykyaikaisemmalla indiesoundilla maustettuna. Yhtyeen suoravetoinen tyyli ei kuitenkaan estä sitä etteikö hetkeksi voisi seisahtua paikkallensa maalaamaan maisemaa Wrong Stops & Politics kaltaisella kappaleella, joka onkin noussut levyltä yhdeksi suosikkikappaleistani.

Albumikokonaisuuden yhtenäisyys on ajoittain kuitenkin turhan pitkälle vietyä. Levy tuntuu välillä sortuvan lievään tasapaksuuteen, kun kappale kappaleen perään kierrättää turhankin tarkasti samaa kaavaa. Esimerkiki aloitusraita Arrows ja keskivaiheilla soiva Sweet Nothings kierrättävät samaa kaavaa lähes raivostuttavasti. Huvittavaa kyllä, että kyseiset kaksi kappaletta ovat kuitenkin koko albumin hittipotentiaalisimmat kappaleet.

Vaikka lievää kaavoihin kangistumista onkin levyllä havaittavissa täytyy todeta, että onneksi tämä kaava toimii Fauxin musiikissa erittäin hyvin, eikä kappaleiden samankaltaisuus nouse häiritsevään rooliin albumikokonaisuudessa. Toisaalta tietyt kappaleet erottuvat myös albumilta loistavasti edukseen niiden erilaisuutensa ansiosta. Tälläisiä ovat Dinosaur Jr. -fiiliksiä herättelevä 90-luvun kitaraindielle kumartava Shining Again, aiemmin jo mainitsemani Wrong Stops & Politics ja loppupuoliskon I'm Not What You Need.

Täysin puskista tullut Faux on onnistunut väsäämään debyyttialbumistaan tiiviin ja yhtenäisen paketin, jonka pariin palaa mielellään useitakin kertoja. Hold This Thought While I Lose My Head on joka tapauksessa albumi, josta yhtye voi olla ylpeä.

Upotteeksi valitsin suosikkikappaleeni Shining Again, jonka 90-lukuinen indie-rock fiilis erityisesti viehätti minua. Albumin kokonaiskuvasta kappale ei tosin kerro paljoakaan, mutta onneksi koko levy on kuunneltavissa SPOTIFYSSA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti